Bir malzeme veya ekipman eğer, ani hava sıcaklığı değişiklikleri ile karşılaşabileceği yerlerde yerleştirilecekse, MIL-STD-810G Metod 503.5 standardında açıklanan termal şok test yöntemine göre test edilmesi gerekmektedir. Bu test yöntemi, malzemenin dış yüzeylerindeki ani sıcaklık değişimlerinin, dış yüzeylere monte edilen parçalar veya dış yüzeylerin yakınında bulunan iç parçalar üzerindeki etkilerini belirlemek için uygulanmaktadır.
MIL-STD-810G Metod 503.5 standardı, aslında yüksek sıcaklık (Metod 501.5) ve düşük sıcaklık (502.5) standartlarını kapsamaktadır. Bunlara ilave olarak bir de termal şok testini kapsamaktadır. Bu test yöntemi, sıcaklık, nem, titreşim ve rakım etkileşimli olarak birleştiren ayrıntıları tespit etmektedir.
Malzeme veya ekipmanın iklim kontrollü çevre alanları ile aşırı sıcak dış ortam koşulları arasında veya soğuk bölgelerde ısıtılmış bir muhafaza ile dış ortam soğuk hava koşulları arasında aktarılması sırasında oluşan etkilenme bu test ile belirlenmektedir.
Termal şoklar, plastik malzemelerin parçalanmasına, hareketli parçaların bağlanma problemlerine, birbirine benzemeyen malzemelerin diferansiyel genleşmesinden kaynaklanan çatlamalara, entegre devrelerde bağ arızalarına veya hızlı su veya don oluşumu yüzünden elektronik veya mekanik arızalara neden olmaktadır.
MIL-STD-810G Metod 503.5 standardı, dört varyasyonlu bir test prosedürü içermektedir. Aşırı şok koşullarının her birinde sabit sıcaklık kullanır, çünkü birçok durumda termal şokun kendisi başka termal etkilerden daha ağır basar.
EUROLAB, MIL-STD 810G test hizmetleri kapsamında termal şok testi (MIL-STD-810G Metod 503.5) hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli test hizmetleri almış olmakta ve müşterilerine, güvenli, hızlı ve kesintisiz hizmet vermektedir.
MIL-STD 810G test hizmetleri kapsamında verilen termal şok testi (MIL-STD-810G Metod 503.5) hizmetleri yanı sıra EUROLAB, başka endüstriyel test hizmetleri de vermektedir.