Dikiş malzemeleri cerrahi işlemlerde yaranın iyileşmesi süresinde yarayı bir arada tutmak amacı ile kullanılmaktadır. Bu operasyon sırasında uygun dikiş ipliğinin seçilebilmesi için, yara iyileşmesi sürecinde vücudun ve yaranın fizyolojik, biyokimyasal ve hücresel olayları içeren dinamik direncini ve bunları etkileyen faktörleri iyi bilmek gerekmektedir. Bir yaranın iyileşmesini etkileyen başlıca faktörler, cerrahi teknik, mekanik stres, enfeksiyon riski ve sistemik etkenler yanı sıra sütur malzemesi ve dikiş tekniğidir. Bütün bu faktörler dikkate alınarak ameliyat ipliklerine karar verilmektedir.
Sütur tutma gücü testleri, ya da dikiş tutma gücü testleri, ameliyat dikiş ipliğinin yapısal özelliklerini tespit etmek için uygulanan testlerdir. Sütur malzemesinin seçimini etkileyen temel faktörler, dikilecek dokunun tipi ve gücü, bu dokunun iyileşme süresi, sütur malzemesinin yapısal özellikleri ve sütur ve doku arasındaki etkileşimdir.
Sütur tutma gücü testlerinde, ipliğin gerilim gücü, dokudan geçiş kolaylığı, dikişin dokuyu sürüklemesi, düğüm güvenliği, dokudaki kısa ve uzun süreli tepkimeler ve süturun ele gelişi ve kullanım kolaylığı gibi paketleme özellikleridir.
Sütur seçiminde dokuya zarar vermemek esastır. Bu bakımdan dikiş ipinin özelliklerinin iyi bilmesi ve beklenen işlevi yapacak kabiliyette olması gerekmektedir. Sütur malzemeleri genel olarak kullanım şeklini kolaylaştırmak, özellikle iğne yolundan geçerken dokuya hasar vermemek ve düğümleme sırasında güvenirliğini arttırmak için kaplanmaktadır. Kaplama işlemi ve malzemesi de sütur tutma gücünü etkilemektedir.
EUROLAB, medikal test laboratuvarı hizmetleri kapsamında sütur tutma gücü test hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli test hizmetleri almış olmakta ve müşterilerine, güvenli, hızlı ve kesintisiz hizmet vermektedir.
Medikal test laboratuvarı hizmetleri kapsamında verilen sütur tutma gücü test hizmetleri yanı sıra EUROLAB, başka medikal test laboratuvarı hizmetleri de vermektedir.