EUROLAB, Türk Akreditasyon Kurumu’nu (TÜRKAK) Ziyaret Etti
Haberler

EUROLAB, Türk Akreditasyon Kurumu’nu (TÜRKAK) Ziyaret Etti

Bir TÜRCERT Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş.’nin iştiraki olan EUROLAB, geçtiğimiz günlerde Türk Akreditasyon Kurumu’na (TÜRKAK) bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Bu ziyaret sırasında karşılıklı bilgi paylaşımı yapılmıştır. TÜRKAK son günlerde yaşanan akreditasyon problemleri ve çözüm yolları üzerinde görüşlerini aktarmış ve sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler vermiştir. EUROLAB ise bu konulardaki görüşlerini aktarırken, işbirliği imkanları üzerinde durmuş ve gerekli durumlarda teknolojik ve personel olarak destek verebileceklerini ifade etmiştir.

EUROLAB, Türk Akreditasyon Kurumu’nu (TÜRKAK) Ziyaret Etti

Çeşitli ölçüm, test ve analizlerin gerçekleştirildiği laboratuvarlarda yapılan bu çalışmaların güvenilirliği, ancak akreditasyon ile sağlanmaktadır. Akreditasyon sayesinde uluslararası tanınan sonuçlar elde edilmekte ve uluslararası ticarette birçok teknik bariyer ortadan kaldırılmaktadır. Ülkemizde laboratuvarların akreditasyonu, ISO/IEC 17025 standardına göre Türk Akreditasyon Kurumu tarafından yapılmaktadır. Bu standart, Uluslararası Standardtlar Örgütü (ISO) ve Uluslararası Elektroteknik Komitesi (IEC) tarafından birlikte tasarlanmıştır ve test ve kalibrasyon laboratuvarlarının yeterliliklerini tanımlayan genel kriterleri açıklamaktadır.

EUROLAB da birçok endüstriyel alanda üretim, tüketim,depolama ve dağıtım bakımından, güvenilir ölçüm verileri ve sonuçları sunmakta, bunun için kalifiye personel çalıştırılmakta ve iyi dokümante edilmiş bir yönetim sistemi uygulamaktadır. EUROLAB, laboratuvarların akreditasyonuna büyük önem vermektedir ve ülkemizde bu sektörün gelişmesi adına birçok çalışmaya destek vermektedir. Laboratuvarlarda kalite güvenceyi sağlamak, ancak sürekli iyileştirmeye açık olan bir sistemi kurmayı, sürekli denetim yapmayı ve teknik ve dokümantasyon olarak sistemin sürekliliğini ve izlenebilirliğini temin etmeyi gerektimektedir. Laboratuvarlar hem bir kalite yönetim sistemi kurmak ve işletiyor olmak, hem de personel, cihaz, yerleşim ve benzer teknik alanlarda standardın gereklerini karşılıyor olmak zorundadır.

Copyright © 2019 EUROLAB, bir TÜRCERT Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. markasıdır. Her Hakkı Saklıdır.
WhatsApp