EUROLAB, Akreditasyon Teknik Kriterleri ve Validasyon Konulu Bir Seminere Katıldı
Haberler

EUROLAB, Akreditasyon Teknik Kriterleri ve Validasyon Konulu Bir Seminere Katıldı

TÜRCERT Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş.’nin iştiraki olan EUROLAB, geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nde, akreditasyon teknik kriterleri ve validasyon konulu bir seminere katılmıştır. Seminerin ana gündemi, akreditasyon teknik kriterleri, metot validasyonu, cihaz validasyonu ve kalibrasyonu, ölçüm belirsizliği, izlenebilirlik ve yeterlilik testleri olmuştur. EUROLAB, yaptığı sunumlar ile yılların getirdiği bilgi ve deneyimi öğrenciler ile paylaşmış ve sektörün geleceği konusunda bir farkındalık yaratmıştır.

EUROLAB, Akreditasyon Teknik Kriterleri ve Validasyon Konulu Bir Seminere Katıldı

Seminerde özellikle test ve analiz çalışmalarının önemi üzerinde durulmuş ve bu çalışmaların sonuçlarının işletmelerin karar sistemlerinde etkili olduğuna vurgu yapılmıştır. Bu karar, bir ürünün belli standartlara uygunluğuna, bir ürünün belli kalite kriterlerine uygunluğuna, yasal düzenlemelere uygunluğuna ya da bir üretim sürecinin kontrolüne yönelik olabilir. Ölçüm sonuçlarının güvenilir olmak zorunda olduğu, ayrıca doğru, tekrarlanabilir, belirlenen amaca uygun kalitede ve ulusal ve uluslararası boyutta karşılaştırılabilir olmasının önemi üzerinde durulmuştur.

Seminerde, EUROLAB’ın güvenilir test ve analizler için sahip olduğu şu araçlar tanıtılmıştır: kullanılan test ve analiz yöntemleri, ölçüm cihazları ve sistemleri, örnek alma ve hazırlama yöntemleri, ortam koşulları, akreditasyon, kalite ve çalışanların eğitimi ve deneyimi. Bu araçların etkin ve doğru kullanımı için, ölçüm, test ve analiz çalışmalarının bilimsel temelleri anlaşılmak, sonuçların istatiksel analizi ve yorumlanması konusunda yeterli bilgi ve deneyim sahibi olmak ve metroloji bilgisine sahip olmak gerekmektedir.

Seminerde ayrıca akreditasyon konusu üzerinde durulmuş, ne olduğu, neden gerekli olduğu, ne zaman yapılması gerektiği, nasıl yapıldığı ve kim tarafından yapılması gerektiği konuları üzerine bilgiler aktarılmıştır.

Copyright © 2019 EUROLAB, bir TÜRCERT Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. markasıdır. Her Hakkı Saklıdır.
WhatsApp