Bir kumaşın üretim şekli, yani örgü veya dokuma olması, onun yanma şeklini etkilemektedir. Ağır yapılı kumaşlar zor tutuşur, hafif, ince veya açık kumaşlar ise daha kolay tutuşur. Genel olarak, yazlık giysilerin kışlık giysilerden daha çabuk alev alması bu yüzdendir. Bununla birlikte, ağır kumaşlar alev aldıktan sonra daha uzun yanar, çünkü dokusunda daha fazla yanıcı madde bulunmaktadır. Havadaki osijene daha fazla maruz kalan kumaşlar da daha fazla yüzey alanına sahiptir ve daha hızlı yanar. Yanmayı desteklemek için gerekli olan oksijen yüzünden çabuk alev alır. Bu nedenle, ince ve fırçalanmış kumaşlar çok yanıcı olabilir.
Bir kumaşın yanma şekli, kısmen lif içeriğine bağlı olmaktadır. Pamuk ve keten gibi doğal selülozik elyaflardan, suni ipek ve asetat gibi selülozik elyaflardan ve akrilik, naylon ve polyester gibi sentetik elyaflardan üretilen kumaşlar tutuştukları zaman hızlı bir şekilde yanar. Ancak yanma davranışları biribirinden farklıdır. Genelde selülozikler sarı bir alevle, hafif dumanla ve hızlıca yanar ve parlayan közlere sahiptir. Sentetikler hızlıca alev alır ve büzülerek alevli eriyik şekline yere damlar. Yün ve ipek lifler, protein lifleridir ve tutuşması zordur. Örgü veya dokumanın yoğunluğuna bağlı olarak kendi kendine sönebilir. İki veya daha fazla elyafın karışımı olan kumaşlar, bazen her iki elyaftan daha tehlikeli olabilir. Örneğin, yüzde 50 pamuk ve yüzde 50 polyester kumaşlar daha uzun süre yanma eğilimindedir.
EUROLAB, yanmazlık testleri kapsamında alev almazlık test hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli test hizmetleri almış olmakta ve müşterilerine, güvenli, hızlı ve kesintisiz hizmet vermektedir.
Yanmazlık testleri kapsamında verilen alev almazlık test hizmetleri yanı sıra EUROLAB, başka endüstriyel test hizmetleri de vermektedir.